Nej till fastighetsskatt

Allt fler socialdemokrater, exempelvis Socialdemokraterna i Stockholm med Anders Ygeman i spetsen, har uttalat att de vill återinföra fastighetsskatten. En återinförd fastighetsskatt har också föreslagits i flera utredningar. Ytterligare en skatt som slår mot vanligt folk finns därmed i sikte. Moderaterna säger nej till återinförd fastighetsskatt!

Det fanns väldigt starka skäl när den borgerliga regeringen år 2008 avskaffade fastighetskatten och ersatte den med en kommunal fastighetsavgift med ett övre tak. Skatten slår hårt mot alla som bor i hus, inte minst i de delar av Sverige som växer mest och där det redan är allra dyrast att bo. Den drev människor som ägde ett hus i ett attraktivt läge, men inte hade höga inkomster, från hus och hem. Den nya fastighetsskatten som föreslås kommer dessutom att gälla även på bostadsrätter. Det hade slagit mycket hårt mot svenska hushåll. Pensionärer kan behöva flytta från sina hem och människor med små marginaler kommer att få det är ännu svårare.

Boende i en genomsnittlig villa i Vallentuna riskerar en skattehöjning om 41 280 kr per år om fastighetsskatten skulle återinföras. Det är för många mer än en hel månadslön. 

Här kan du räkna ut vad din skatteökning skulle vara med en återinförd fastighetsskatt: https://stoppafastighetsskatten.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny